Header Ads

Ο Άρης ήταν ο θριαμβευτής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης


Ο Άρης ήταν τελικά  ο θριαμβευτής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μέσα σε αποθέωση στο κατάμεστο "Κλεάνθης Βικελίδης", επικρατώντας του ΠΑΟΚ με το εμφατικό 4-2 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Οι "κιτρινόμαυροι" έβαλαν τέλος στο εντυπωσιακό αήττητο σερί του Δικεφάλου του Βορρά, που σταμάτησε στους 51 αγώνες, με την αποψινή συντριβή. 

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι χρειάστηκε να κάνουν ανατροπή για να φτάσουν σε αυτή τη μεγάλη νίκη, καθώς οι "ασπρόμαυροι" είχαν προηγηθεί στο πρώτο 10λεπτο. 
Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα και άνοιξε το σκορ με γκολ του Σφιντέρσκι μόλις συμπληρώθηκε το πρώτο 10λεπτο του παιχνιδιού, όμως ο Άρης απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας με γκολ του Λάρσον στο 17΄.
Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες, μία με Μίσιτς πριν δεχτεί το γκολ της ισοφάρισης και μία με Σφιντέρσκι αφότου το ματς ήρθε στα ίσα, όμως τελικά οι "κιτρινόμαυροι" πέτυχαν δεύτερο γκολ κάνοντας την ανατροπή με κεφαλιά του Βέλεθ στο 41΄.
Με το ξεκίνημα του β΄ μέρους ο Άρης πέτυχε τρίτο γκολ βάζοντας τις βάσεις για μία μεγάλη νίκη. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια και ασταθή έξοδο του Ζίβκοβιτς, ο Ρόουζ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 στο 47΄. Ένα λεπτό αργότερα ο Φετφατζίδης έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ καθώς ήταν εκτεθειμένος. Ωστόσο, οι ασπρόμαυροι έδειχναν να τα έχουν χαμένα μέσα στην καυτή ατμόσφαιρα του Κλεάνθης Βικελίδης.
Στο 66΄ ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Σφιντέρσκι τον οποίο πρόλαβε από κοντά ο Κουέστα, σε μία φάση που ελέγχθηκε για πέναλτι στο VAR, δίχως όμως να υπάρχει παράβαση. Τέσσερα λεπτά μετά, στο 70΄, ο Άρης πέτυχε τέταρτο γκολ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Σκόρερ του 4-1 ο Σάσα με σουτ μέσα από την περιοχή.
Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας καθώς ο Άρης του έδωσε μέτρα στα τελευταία λεπτά, με τον Δικέφαλο να πιέζει για να μειώσει. Στο 77΄ ο Μάτος έκανε το 4-2. Μετά από σέντρα από αριστερά και την πρώτη κεφαλιά του Ίνγκασον, η μπάλα στρώθηκε στον Μάτος που με σκαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Οι συνθέσεις

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα (90+ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (89’ Μπα), Λάρσον (65’ Ντουρμισάι) & Ιντέγε

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Γιαννούλης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός (62’ Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια (75’ Αουγκούστο), Πέλκας & Σβιντέρσκι (72’ Άκπομ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.